perjantai 25. helmikuuta 2011

Kotivaatteet

by Kevin Steinhardt
Mitä teet kun pääset töistä kotiin? Heität housut nurkkaan, ja laitat ne Adidaksen kolmiraitaverkkarit jalkaan tai parhaimmaissa tapauksessa kuljet illan risaisissa kalsareissa. Nämä vaihtoehdot ovat ihan hyväksyttäviä, jos asut yksin ja kukaan ei tietääksesi ole tulossa käymään. Mikäli olet tehnyt valinnan asua toisten ihmisen kanssa, on kohteliasta ottaa huomioon heidän halunsa visuaaliseen nautintoon. Eikä kyse ole pelkästään silmäkarkista, vaan myös siitä miltä sinusta itsestä tuntuu. Kun pukeudut siististi myös kotona, tunnet olosi itsevarmemmaksi ja saat varmasti puolisoltasi positiivista huomiota.

En tiedä yhtään naista, joka ei arvostaisi sitä että mies pukeutuu siististi. Huoliteltu ulkonäkö myös vapaa-ajalla on osoitus vaimollesi että välität hänestä ja haluat näyttää hyvältä hänen silmissään. Ajattele asiaa omalta kohdaltasi: Kumpi miellyttää enemmän silmää, puolisosi kulahtaneissa verkkareissa vai hyvin istuvissa farkuissa?

Olet esimerkkinä

Onko sinulla poika tai useampi? Mitä haluat heidän ajattelevan isästään? Että hän on epäsiisti ja nuhjuinen, vai huoliteltu ja tyylikäs myös työajan ulkopuolella. Poikasi pitävät sinua lähes jumalana ja matkivat sinua kaikessa, joten mieti millaisen kuva haluat  heille antaa. Lisäksi on huomattavasti helpompaa saada poika pukeutumaan kouluun siististi, kun hänellä on esikuva, joka pukeutuu jatkuvasti tyylikkäästi.

Entä jos lapsesi ovatkin tyttöjä? Sitä suuremmalla syyllä kannattaa pukeutumiseen kiinnittää huomiota. Vai haluatko, että tyttäresi tuo toinen toistaan epäsiistimpiä vävykokelaita kylään? Tyttäret tunnetusti ihailevat isäänsä ja etsivät isänsä piirteitä tulevasta puolisostaan. Toiset tekevät sen tietoisesti, toiset tiedostamatta.

Miten pukeutua kotona?

Kotipukeutuminen ei tarkoita sitä että olet puku päällä kotona. Kotona voi pukeutua rennosti ja käytännöllisesti näyttämättä silti automekaanikolta, joka on menossa tekemään alustamassausta -87 vuoden Corollaan. Mikäli oikeasti olet menossa työpäivän jälkeen rassaamaan autoasi, kannattaa silloin valita ne tehtävään sopivimmat vaatteet. Arkiseen kotielämään sopivia vaatteita valitessa kannattaa miettiä mitä teet kotona.

Valitse kotivaatteiksi tumman sävyisiä vaatteita, etenkin jos laitat ruokaa perheellesi (paistathan ainakin viikonloppuaamuisin pekonia ja munia?), perheessäsi on pieniä lapsia (pulauttelut ja ruokatahrat) tai lämmität esimerkiksi talosi uuneja. Kotivaatteiden materiaalin tulisi olla kestävää, jotta ne kestävät kulutusta ja mahdollista konttausta lapsen perässä.

Hyvä asukokonaisuus on esimerkiksi neulepaita, tummat farkut ja mustat sukat. Ilmojen lämmettyä (tai jos kotisi on lämmin) farkkujen tilalla voi käyttää esimerkiksi hengittäviä puuvillahousuja ja paitana esimerkiksi pikeepaitaa. Muista pestä kotivaatteita myös säännöllisesti, jotta ne pysyvätkin siistinä. Rikkinäiset vaatteet tulee siirtää "remonttivaate"-osastoon, käyttää siivousrätteinä tai kylmästi hävittää.

Miten sinä pukeudut kotona? Miten valitset kotivaatteesi? Onko puolisosi huomauttanut kotona ylläsi olevasta vaatetuksesta?

3 kommenttia:

  1. Näin yksinasujana ei tuu kotivaatteisiin liiemmin kiinnitettyä huomiota, joten jos vain tarkenee, niin kalsareissa tulee pyörittyä. Eikä edes ehjissä aina. Näin talviaikaan on sitten t-paita ja collegehousut. Lähinnä ajatuksena on vain mukavuus.
    En tiedä, tilanne voisi olla eri vakituisen asuinkumppanin kanssa - ja kuten kirjoituksessasi mainitset, niin kyllähän tiukka farkkuäässi hyvältä näyttää. Tosin, hyvä perä näyttää mukavalta myös esim. collegeissa, tai jossain vähän tiukemmissa, mutta mukavissa ja joustavissä pökissä.

    VastaaPoista
  2. Heh, mikähän siinä on, että kaikki asiat pitää kuulla joltain muulta kuin vaimolta, ennen kuin niitä viitsii ruveta miettimään. Ei vaimo tosin ole kotipukeutumiseeni mitään sanonut ja hän ilmeisesti tykkääkin siitä, että olen usein pelkissä alushousuissa -- onhan minulla ihan kohtuullisen edustuskelpoinen ylävartalo. Sen sijaan esimerkiksi appivanhempien luo mennessä minä usein pukeudun hänen mielestään liian nuhjuisesti. Kirjoituksesi herätti siis ajatuksia -- ja nuo esimerkit vävykokelaista ja lasten perässä konttaamisesta olivat aika hauskoja :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Juhani kommentistasi. Ihmisen mieli on erikoinen ja usein vaatii asioille vahvistusta muualta kuin omasta lähipiiristä. Vaikka luulisi, että läheisimpien ihmisten mielipiteiden pitäisi painaa päätöksenteossa enemmän.

    VastaaPoista